Porsche wil Model 3 concurrent bouwen

Aan ambities ontbreekt het ze niet, bij de Duitsers. Porsche wil een Model 3 concurrent.

De Tesla Model 3 is een van de grootste succesverhalen van de afgelopen paar jaar in de automotive sector. De meeste fabrikanten hebben enorme opstartproblemen met EV’s, terwijl de modellen met verbrandingsmotor in populariteit afnemen.

Eigenlijk is het best vreemd dat de Tesla Model 3 nog geen directe concurrent heeft. De automerken zetten massaal in op medium elektrische crossover-dinges gevallen. Gezien de verkoopcijfers van de Tesla Model 3, laten de tegenstrevers toch een kans onbenut. We weten dat de BMW i4 eraan komt, maar nu komt er een tegenstander uit onverwachte hoek: Porsche.

Porsche wil Model 3 concurrent
De nieuwe kleine Porsche moet een ‘regelrechte’ Model 3 concurrent worden. Het wordt een fastback-achtige sedan in het D-segment. Porsche gaat het nieuwe model onder de Taycan positioneren. Dat meldt het doorgaans uitstekend geïnformeerde Autocar. De naam voor de auto is nog niet definitief. De Britten gaan ervan uit dat het Cajun gaat worden. Die naam dopeneerde Porsche al in 2011. Destijds ging de ronde dat de Macan die die naam zou krijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *